Čaputová telefonovala s nemeckým prezidentom, poďakovala mu za pomoc

Prezidentka SR Zuzana Čaputová telefonovala s nemeckým prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom. Poďakovala mu za hospitalizovanie slovenských pacientov s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19 v nemeckých nemocniciach, ako aj za podporu pri dodatočnom prerozdelení vakcín pre tie krajiny EÚ, ktoré ich mali málo, a to vrátane Slovenska. Hlava štátu o tom informuje na sociálnej sieti.

27.04.2021 21:01
čaputová Steinmeier Foto: ,
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a prezident Nemecka Frank-Walter Steinmeier počas stretnutia v Berlíne, 21. august 2019.
debata (36)

Ide podľa prezidentky o dôležité gestá solidarity a reálnu pomoc od najbližších európskych partnerov v čase, „keď oni sami zažívajú doma neľahkú pandemickú situáciu“. Čaputová sa tiež zaujímala o skúsenosti Nemecka v boji s nenávistnými prejavmi na internete. „Ide o tému, v ktorej je prezident Steinmeier dlhodobo aktívny a ktorá je aj vzhľadom na vplyv sociálnych médií čoraz dôležitejšia. V tomto smere považujem za dôležitý krok aj pripravovanú celoeurópsku úpravu a jej následnú implementáciu,“ napísala.

„S prezidentom sme hovorili aj o dianí v našich krajinách. Nemecko na jeseň čakajú parlamentné voľby a ja verím, že naše vzájomné vzťahy sa budú ďalej prehlbovať aj po týchto voľbách. Sama chcem tomu ďalej napomáhať a verím, že s prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom sa nám v tomto roku podarí aj osobné stretnutie,“ uzavrela slovenská prezidentka.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Frank-Walter Steinmeier #Zuzana Čaputová #Covid-19