Mičovský: Som starý na to, aby som lipol na stoličke ministra

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽaNO) chce hovoriť s premiérom o Pláne obnovy. Ako jediný za plán nezahlasoval.

28.04.2021 15:55
Ján Mičovský Foto:
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský
debata (37)

V Pláne obnovy a odolnosti SR sa pôdohospodárstvu veľa priestoru nedostalo. Minister Mičovský neskrýval sklamanie, veď aj preto za plán nezdvihol ruku.

Video: Mičovský tvrdí, že nelipne na ministerskej stoličke. Ako jediný minister nepodporil Plán obnovy. Chce sa stretnúť s premiérom.

Video

„Musím povedať, že som bol jediný člen vlády, ktorý hlasoval proti plánu obnovu v takejto podobe. Nie preto, že by som si nevážil prácu kolegov. Som presvedčený, že ako predstaviteľ rezortu, ktorý spravuje 88 percent územia krajiny, mám absolútnu povinnosť bojovať a zabezpečiť prostriedky na ochranu krajiny a pomoc poľnohospodárom produkovať produkty tak, aby sme ich mali na našich stoloch,“ povedal Mičovský po zasadnutí vlády.

Dodal, že „na spadnutie“ je stretnutie s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). Podľa Mičovského ešte existujú možnosti, ako „nájsť riešenie pre poľnohospodárov, aby sme im zabezpečili konkurencieschop­nosť“.

V tejto chvíli sa Mičovský nechystá podať demisiu. „Kým je možnosť reálne pomôcť poľnohospodárom, tak ju chcem využiť,“ vyhlásil. „Už som príliš starý, aby som lipol na kresle,“ dodal s tým, že ak nebude vidieť riešenia, tak podá demisiu.

Eduard Heger Čítajte viac Vláda schválila plán obnovy. Ide do Bruselu

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Mičovský