Vláda schválila zmeny od 3. mája. Ruší zákaz vychádzania v niektorých okresoch

Vláda v stredu po 20. hodine pokračovala v rokovaní a schválila zmeny v opatreniach, ktoré platia od pondelka 3. mája. Slovensko prejde do červenej fázy.

28.04.2021 22:07 , aktualizované: 23:11
Prevádzky Terasy Foto: ,
Od pondelka sa za splnenia istých podmienok povolilo otváranie vonkajších terás prevádzok. Na snímke zákazníci sedia na terase prevádzky v centre Košíc.
debata (103)

Podľa schváleného uznesenia od budúceho pondelka už neplatí zákaz vychádzania po 21. hodine v červených a ružových okresoch. V bordových zákaz platí aj ďalej, netýka sa však cesty do a z práce.

V okresoch, v ktorých platí III. stupeň varovania, teda tzv. bordových, je na cestu do práce potrebný najviac sedemdňový test.

Od piatej ráno do večera do 21. hodiny netreba test na cestu do obchodu s potravinami, lekární, drogérií, zooobchodov, na pumpy.

Vladimír Lengvarský Čítajte viac Červených bude už 60 okresov. Čakáreň na očkovanie je otvorená pre 16+

Pravidlá, kde sa treba preukázať testom, či kde ho netreba, sa nezmenili. Medzi výnimkami zo zákazu vychádzania však pribudla návšteva obvineného alebo odsúdeného v ústave na výkon väzby alebo v ústave na výkon trestu odňatia slobody. Podmienkou je sedemdňový test.

V okresoch zaradených do I. a II. stupňa varovania, ktoré majú v Covid automate červenú a bordovú farbu, je potrebný negatívny test: v červených nie starší ako 14 dní, v ružových až 21 dní.

Zatiaľ platí, že do 28. mája, teda do skončenia aktuálneho predĺženia núdzového stavu, nie je možné vycestovať za účelom rekreácie do zahraničia.

VIDEO: Ministerstvo zdravotníctva o epidemickej situácii a očkovaní. (28. 4. 2021)

Video
Regionálne opatrenia platné od

© Autorské práva vyhradené

103 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #koronavírus #Hegerova vláda