Heger: Nie je dôvod prekopávať programové vyhlásenie vlády, je postavené na dobrých základoch

Programové vyhlásenie vlády je postavené na dobrých základoch. Nie je dôvod ho prekopávať.

29.04.2021 12:52 , aktualizované: 14:17
Eduard Heger Programové vyhlásenie vlády / PVV... Foto:
Premiér Eduard Heger informuje o programovom vyhlásení vlády a pláne obnovy na tlačovom brífingu 29. apríla 2021
debata (16)

V dnešnej relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo to povedal premiér Eduard Heger (OĽaNO). Ako doplnil, dôležitejším dokumentom je dnes plán obnovy. Podľa neho ide o dokument, aký Slovensko nikdy nemalo.

Premiér na tlačovom brífingu na Úrade vlády poznamenal, že v programovom vyhlásení vlády je spomenutý boj proti korupcii či efektívny boj s daňovými únikmi a praním špinavých peňazí, zmena modelu samospráv a obnova Slovenska.

Video: Premiér Heger k programovému vyhláseniu vlády a plánu obnovy.

V súvislosti s programovým vyhlásením vlády potvrdil, že v ňom zostalo aj vytvorenie postu vládneho splnomocnenca na ochranu slobody náboženstva alebo viery. Dožadovala sa ho napríklad europoslankyňa Miriam Lexmann (KDH).

Heger dodal, že programové vyhlásenie vlády je vyjadrením túžby po zásadných zmenách pri spravovaní Slovenska a aj predstavou vládnej koalície o obnove Slovenska.

Pilierom Hegerovej vlády bude aj podpora rodiny. Chcú viac istôt pre rodičov pri výchove detí, zaistenie dôstojnej staroby pre seniorov či väčšiu ochranu pred chudobou ohrozených skupín obyvateľstva.

Predseda vlády predpokladá, že všetci poslanci Národnej rady SR, ktorí ešte neodišli z koalície a podporili programové vyhlásenie pred rokom, ho podporia aj teraz. Myslí si, že to bude bez problémov väčšina.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zvolal mimoriadnu 27. schôdzu parlamentu k programovému vyhláseniu vlády na piatok, začiatok rokovania je naplánovaný na 9.00 h. V úvode rokovania je naplánovaný sľub poslancov aj návrh na voľbu podpredsedu snemovne. Následne by mal pred poslancov predstúpiť premiér Heger a predložiť program rekonštruovanej vlády. Očakáva sa k nemu diskusia.

Miroslav Kollár Čítajte viac Vládna garnitúra podľa Kollára nie je vládou zmeny. Dôkazom je podľa neho jej programové vyhlásenie

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #programové vyhlásenie vlády #Eduard Heger