Matovič: Rezort zdravotníctva už má niektoré výsledky maďarských testov Sputnika

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó a podpredseda vlády SR a minister financií Igor Matovič (OĽaNO), ktorí sa vo štvrtok zúčastnili na slávnostnom sprevádzkovaní nových cezhraničných elektrických vedení pri severomaďarskej obci Gönyű, hovorili aj o koronavírusovej pandemickej situácii a o očkovaní proti covidu.

29.04.2021 16:45
Péter Szijjártó / Igor Matovič / Foto:
Minister zahraničných vecí Maďarska Péter Szijjártó (vľavo) s podpredsedom vlády SR a ministrom financií SR Igorom Matovičom pri severomaďarskej obci Gönyű počas sprevádzkovania nových cezhraničných elektrických vedení prepájajúcich Maďarsko so Slovenskou republikou, 29. apríla 2021.
debata (10)

Matovič nevyvrátil, že so Szijjártóom hovorili aj o ruských vakcínach Sputnik V, avšak viac o tom odmietol povedať. Na otázku o testovaní ruskej očkovacej látky maďarskými laboratóriami povedal, že Ministerstvo zdravotníctva SR zrejme už má niektoré výsledky troch šarží preverovaných v Maďarsku k dispozícii.

Slovenský vicepremiér poznamenal, že podľa súčasného stavu je ruská strana vlastníkom vakcín dodaných na Slovensko.

„My máme peniaze, zároveň však vakcíny sú u nás a prebiehajú testy v Maďarsku,“ zhrnul Matovič situáciu a dodal, že zároveň Rusko z obáv z prípadných manipulácií s týmito vakcínami „zo strany zlomyseľných ľudí“ si niekoľko stoviek očkovacích látok vyžiadalo na pretestovanie, či sú v poriadku. Na margo skladovania vakcín na Slovensku spresnil, že je to tak na základe ponuky súčasného ministerstva zdravotníctva.

Sputnik V Čítajte viac Zaplatí Slovensko za Sputnik, aj keď ho nevezme? Heger tvrdí, že zmluva je výhodná
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Sputnik V