Matovič varuje pred blamážou. Tínedžeri nemôžu byť podľa neho zaočkovaní skôr ako starí a chorí

Podľa ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) by malo nemilosrdné následky, ak by bol čo i len jeden 16-17 ročný tínedžer zaočkovaný skôr, ako starí ľudia a chronicky chorí, ktorí chcú proti covidu byť zaočkovaní.

30.04.2021 16:19 , aktualizované: 17:42
debata (29)

Matovič verí, že rezort zdravotníctva nepripustí takúto blamáž. „Bol by to znak úplného zlyhania zdravého rozumu, ministerstva (zdravotníctva – pozn. red.) a malo by patričné a nemilosrdné následky. Píšem radšej verejne, aby neboli zase nejaké trápne výhovorky,“ dodal v statuse na facebooku Matovič.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v piatok na tlačovom brífingu uviedol, že nie je úplne v poriadku, že sa na očkovanie dostávajú skôr tínedžeri ako starší ľudia. Lengvarský poznamenal, že sa bude informovať, prečo k tomu došlo.

Snímka z mobilu ako dôkaz očkovania

Osoby, ktoré sú zaočkované proti ochoreniu COVID-19, sa budú môcť preukazovať aj snímkou v mobile. V piatok to na tlačovej konferencii uviedol minister Lengvarský. „Každému jednému človeku, ktorý je zaočkovaný, je vydaný písomný doklad o očkovaní. Keď si ho odfotí do mobilu a bude sa tým preukazovať, nie je s tým problém,“ povedal.

Šéf rezortu zdravotníctva zároveň povedal, že Slovensko nemá prebytky vakcín, ale plánované množstvá. Zdôraznil, že plánujú zaočkovať ďalších milión ľudí. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR preto od pondelka spustí vakcinačnú kampaň.

Od štvrtka je otvorená čakáreň na očkovanie proti covidu aj pre 16-ročných a starších. Pri výbere očkovacieho miesta sa dá vybrať len okres. Do čakárne možno vstúpiť cez stránku korona.gov.sk a kliknúť na tlačidlo Požiadať o očkovanie alebo ísť priamo do formulára na vakcinacia.nczis­k.sk/registra­cia.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #očkovanie proti covidu