Bude Matovič pykať za Sputnik?

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár vytiahol tému migrantov. „Ide o politický kalkul nalákať voličov, ktorý sú „voľní“ po rozpade ĽSNS,“ povedal komentátor Marián Repa.

01.05.2021 06:00
debata (105)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Parlament do pondelka prerušil rokovanie o novom programe vlády Eduarda Hegera (OĽaNO). Opozícia kritizuje expremiéra Igora Matoviča (OĽaNO) za antigénové testy a kauzu Sputnik. Poslanci klubu hnutia OĽaNO nešetria slovami chvály, a Matoviča dávajú za vzor obetavosti a morálky v čase pandémie.

„Je to ako klub fanúšikov, ktorí ospevujú svojho vodcu,“ komentoval piatkové dianie v NR SR Marián Repa v podcaste Počúvajte pravdu.

Pripustil, že v prípade rokovania o novej vláde, parlament nehovorí o novom premiérovi, ale o jeho predchodcovi. „Matovič rozdelil parlament, a potvrdil, že je najviac polarizujúci politik,“ dodal komentátor denníka Pravda.

V podcaste vyslovil pochopenie pre opozíciu, ktorá si v expremiérových rozhodnutiach ohľadom antigénového testovania a ruskej vakcíny Sputnik V našla prirodzený terč. Repa považuje kauzu Sputnik za najväčšie zlyhanie bývalého premiéra a pýta sa, či bude niesť za svoje rozhodnutia aj zodpovednosť: „vakcíny boli drahé, a je na mieste hmotná zodpovednosť politika, po ktorej volal sám Matovič pred voľbami“.

Rozhodné kroky premiéra Eduarda Hegera v tejto súvislosti komentátor vylúčil. Čo si myslí Marián Repa o návštevách Igora Matoviča v Budapešti, a či Slovensko podľa neho dokáže realizovať plán obnovy, sa dozviete s podcaste Počúvajte pravdu.

105 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu