Minister Mičovský v Ide o pravdu: Matovič je slovenský Havel. Išiel za svojím cieľom

„V rozhovore s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) téma môjho odchodu z vlády nezaznela,“ povedal v relácii Ide o pravdu minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽaNO).

04.05.2021 22:00
debata (108)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Jána Mičovského v relácii Ide o pravdu.

Video

Schválený Plán obnovy vynechal pôdohospodárstvo. „Je to moja prvá prehra, druhú si nemôžem dovoliť,“ priznal v relácii Ide o pravdu Ján Mičovský (OĽaNO), minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

Podčiarkol, že kľúčovým momentom bude vyriešenie situácie s podmienečnou akreditáciou Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Tá je zdrojom všetkých finančných tokov farmárov, a v prípade jej zrušenia hrozí kolaps celého odvetvia. Farmári by sa napríklad mohli uchádzať o dotácie iba z agentúr krajín Európskej únie, lebo domáci systém by skolaboval.

„To sa nestane, to nepripúšťam,“ povedal minister. Súhlasil s tým, že v tejto súvislosti by mal premiér dôvod odvolať ho z funkcie ministra okamžite.

Mičovský v relácii zdôraznil, že aj keď nedostal peniaze z Plánu obnovy, bude hľadať spôsoby ako financovať pozemkovú reformu, ktorá bude okrem sceľovania pozemkov obsahovať aj „vytváranie“ krajiny.

„Pozemkové úpravy musia vrátiť krajine spoločné aleje, remízy, jazierka či vetrolamy. Nemôže to byť len „rovná krajina“, ktorá nedokáže odolávať suchu alebo záplavám,“ argumentoval minister Mičovský. V relácii priznal, že pri rozhodovaní o odchode bývalého premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) bol na jeho strane, a sám bol ochotný vzdať sa funkcie ministra len preto, aby Matovič zostal. V relácii Ide o pravdu minister Ján Mičovský hovorí aj o tom, či poslanecký klub hnutia OĽaNO jednotne podporuje Igora Matoviča.

108 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu