Letanovská odchádza zo strany Za ľudí. Dôvodom je Remišová

Bývalá poslankyňa Andrea Letanovská vystúpila zo strany Za ľudí. Svoje rozhodnutie oznámila na sociálnej sieti Facebook. Dôvodov na odchod bolo podľa jej slov viacero, tzv. poslednou kvapkou sa pre ňu však stala skutočnosť, že sa ministerka a líderka strany Veronika Remišová nezastala svojej ministerky Márie Kolíkovej v súvislosti s aktuálnym tlakom na jej odvolanie.

08.05.2021 15:24 , aktualizované: 15:55
Andrea Letanovská Foto:
Andrea Letanovská
debata (185)

Remišová sa Kolíkovej podľa lekárky Letanovskej zastala „veľmi vlažne, neskoro, akoby nútene a tým ju nemilosrdne predhodila nielen opozícii, ale aj krvilačným koaličným partnerom. Všetkým, ktorým Mária Kolíková stúpila na otlak,“ uviedla v statuse na Facebooku.

Letanovská kritizovala Remišovú i preto, že nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany Za ľudí a exprezidenta Andreja Kisku. Remišová nahradila Kisku na čele strany v auguste minulého roku.

Letanovská uviedla, že v celom pôsobení ministerky Remišovej na čele Za ľudí bolo mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj, ktorý by reprezentoval postoje väčšiny kľúčových osobností poslaneckého klubu a predsedníctva. Tento stav podľa Letanovskej kulminoval počas koaličnej krízy zo začiatku marca tohto roku.

„Môj pohár schopnosti akceptácie absurdity a nečistoty politiky pretiekol a už ďalej nebude Veronika Remišová a zvyšok vlády jednať aj v mojom mene. Preto odchádzam,“ dodala v statuse Letanovská. Zo strany Za ľudí odišli nedávno aj poslanci Miroslav Kollár a Tomáš Valášek.

Lekárka Letanovská už dlhšie koketovala s myšlienkou odchodu zo strany Za ľudí. Približne pred mesiacom odišla aj z parlamentných lavíc. Bola totiž náhradníčkou za Vladimíra Ledeckého. Ten však nastúpil na miesto štátneho tajomníka na novom ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, ktoré vedie Remišová.

Ledecký však z postu štátneho tajomníka odišiel, čo zdôvodňoval slabými investíciami do rozvoja regiónov, čo bola práve jeho agenda.

© Autorské práva vyhradené

185 debata chyba
Viac na túto tému: #Za ľudí #Andrea Letanovská