Prokurátor uzavrel dohodu s obvinenými zo snahy uplácať štátneho tajomníka Fecka

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) uzavrel dohodu o vine a treste s troma obvinenými, ktorí chceli uplácať štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Martina Fecka. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

10.05.2021 18:40
Martin Fecko Foto:
Štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Martin Fecko.
debata

„Môžeme potvrdiť, že dňa 10. mája 2021 boli v predmetnej veci so všetkými tromi obvinenými uzavreté dohody o vine a treste, ktoré boli následne predložené na Špecializovaný trestný súd s návrhom na ich schválenie,“ povedal Skladan. Dve dohody sa týkajú fyzických osôb a jedna právnickej osoby.

Právnik Peter Chrašč manažér žalovanej spoločnosti Lomtec.com Miroslav Sedlák požiadali o možnosť dohody na prvom hlavnom pojednávaní, ktoré sa konalo 29. apríla v Pezinku. Samosudkyňa preto prerušila hlavné pojednávanie do 13. mája.

Dvojica je obžalovaná z prečinu podplácania a prípravy zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Polícia ich zadržala minulý rok 16. septembra v rámci akcie Contract. Následne, dva dni nato, ich ŠTS zobral do väzby. Peter Chrašč a Miroslav Sedlák sa mali snažiť podplatiť Fecka, ktorý s políciou spolupracoval.

K odovzdaniu úplatku napokon nemalo prísť. Úplatok mal byť za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke na vytvorenie a zavádzanie informačného systému. Feckovi mali sľúbiť päť percent z hodnoty projektu alebo 60-tisíc eur v hotovosti.

mičovský pôdohorspodárstvo Čítajte viac Mičovský: Pokus o podplatenie Fecka sa týkal stopnutej zákazky
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fecko #dohoda o vine a treste