Poslanec Krošlák v Ide o pravdu: Kolíkovú zachránil Heger

Aká je situácia v poslaneckom klube OĽaNO? „Premiér Eduard Heger má podporu, Igor Matovič má aj kritikov. Ja som jedným z nich,“ povedal v relácii Ide o pravdu poslanec Ján Krošlák (OĽaNO).

11.05.2021 20:00
debata (61)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Jána Krošláka v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Koalícia pokračuje, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) ostáva vo funkcii. Pri hlasovaní o vyslovení nedôvery Kolíkovej bolo proti „len 63“ poslancov koalície, aj keď má v NR SR viac ako 90 hlasov.

Poslanecký klub OĽaNO sa rozdelil, a 27 poslancov sa hlasovania nezúčastnilo. Ostatných 22 Kolíkovú podporilo.

„Klub hlasoval slobodne. Tí, ktorí mali o ministerke pochybnosti, sa hlasovania nezúčastnili. Taká bola dohoda,“ vysvetlil situáciu v relácii Ide o pravdu poslanec Ján Krošlák (OĽaNO).

Zdôraznil, že vládu podporujú všetci poslanci klubu. Prečo ich rozdelila práve ministerka spravodlivosti? Chcel sa jej pomstiť Igor Matovič, ktorého odchod z premiérskeho postu pred časom žiadala samotná Kolíková?

„Počul som o tom, ale ja do hlavy expremiéra nevidím,“ argumentoval poslanec Ján Krošlák.

Vyzdvihol premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), ktorý má podľa neho najväčšiu zásluhu na tom, že ministerka zostala vo funkcii.

„Heger nerozdeľuje, ale spája. Je to štátnik,“ pokračoval Krošlák. Viackrát v relácii zopakoval, že hnutie OĽaNO bude naďalej protikorupčné, a bude „preverovať“ každého politika podozrivého z korupcie.

V relácii Ide o pravdu sa od poslanca Jána Krošláka dozviete, prečo nie je členom hnutia OĽaNO, a čo si myslí po roku v parlamente o slovenskej politike.

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Krošlák #Ide o pravdu