NAKA vypočúva policajtov, Trnku a aj príbuzného exministra Žigu

Národná kriminálna agentúra (NAKA) dnes vypočúva vzdialeného príbuzného exministra hospodárstva a životného prostredia Petra Žigu.

12.05.2021 10:55 , aktualizované: 13:10
Dobroslav Trnka Foto:
Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka.
debata (5)

Informáciu priniesol spravodajský portál TV Joj Noviny.sk. Výsluch Štefana Žigu sa podľa portálu týka úplatku v hodnote 50-tisíc eur, o ktorom v minulosti vypovedal bývalý riaditeľ národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník. Úplatok mal nitriansky podnikateľ Norbert Bödör odovzdať práve Slobodníkovi a ešte jednému policajtovi za to, že finančná jednotka NAKA zahladí vyšetrovanie Štefana Žigu.

„Je to hlúposť,“ povedal Žiga pre portál Noviny.sk. V budove Prezídia policajného zboru, v ktorom NAKA sídli, sa od rána nachádza aj trestne stíhaný bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Dôvod, pre ktorý sa na polícii nachádza, prezradiť nechcel. Podľa portálu Noviny.sk však zrejme bývalý šéf prokuratúry vypovedá k niektorému zo skutkov, v ktorých je obvinený.

Dobroslav Trnka Čítajte viac Na Dobroslava Trnku podali obžalobu v prípade spisu Gorila

Vyšetrovatelia NAKA vypočúvajú aj policajtov, ktorí sa zaoberali preverovaním nadnárodnej stavebnej firmy, v prospech ktorej podľa obvinenia konal bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský. Informuje o tom rovnako web noviny.sk s tým, že kľúčovým svedkom v tomto prípade je bývalý policajt Marián Kučerka. Zároveň portál pripomína, že Pčolinský pred nástupom na pozíciu šéfa SIS pôsobil ako bezpečnostný technik práve v súkromnej stavebnej firme, ktorej by sa vec mala týkať.

„Presne o aký úkon dnes ide nevieme, predpokladáme, že ku skutku číslo dva. A budú vypovedať zvyšní policajti," uviedol pre portál Pčolinského obhajca Ondrej Urban. Dodal, že na najvyšší súd už adresovali sťažnosť proti väzobnému stíhaniu obvineného.

Vladimír Pčolinský Čítajte viac SIS za šéfovania Pčolinského odpočúvala výrazne viac
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Žiga #Dobroslav Trnka #NAKA