Sulík: Cesta Matoviča do Pittsburghu bola chybou

Cesta ministra financií Igora Matoviča do amerického Pittsburghu je podľa šéfa rezortu hospodárstva Richarda Sulíka v súvislosti s aktuálnym rokovaním o pláne obnovy chybou.

14.05.2021 13:56
debata (243)

Vyhlásil to v diskusnej relácii Braňa Závodského v rádiu Expres. Viac sa však k tejto téme vyjadrovať nechcel.

„K tomu sa nechcem vyjadrovať, preto lebo ja považujem tú cestu za chybnú… v tejto fáze riešenia plánu obnovy, ale nechcem sa k tomu teraz takto verejne viac vyjadrovať," povedal Sulík.

Expremiér informoval o ceste do USA ešte v stredu 12. mája. S najvyšším vedením spoločnosti U. S. Steel mal hovoriť o budúcnosti košických oceliarní.

Ekologickejšia výroba financovaná priamo oceliarmi, ale aj Európskou úniu, či už cez plán obnovy alebo ďalšie fondy. Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) sa vrátil z amerického Pittsburgu, kde strávil dva dni rokovaniami s vedením U. S. Steel. Výsledkom má byť dohoda na tom, ako s pomocou eurofondov pretvoriť najväčšiu firmu na východnom Slovensku na ekologického lídra.

Igor Matovič, Čítajte viac Matovič sa vrátil z Pittsburghu. Čo vyrokoval?

VIDEO: Matovič o rokovaní v U.S. Steel.

Video

Matovič na sociálnej sieti ešte v stredu napísal, že rokuje o „skvelej budúcnosti“ závodu U.S. Steel na východnom Slovensku. „Po rokovaniach s predstaviteľmi US Steel, ktoré som viedol ako premiér, dnes ich budem za slovenskú stranu viesť ako minister financií, pod ktorého spadá Plán obnovy … s cieľom urobiť z US Steel Košice okrem ekonomického lídra aj ekologického lídra Východu,“ uviedol Matovič.

243 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič