Mamička, ktorú zachytil a pritisol výťah, neprežila

Mladá mamička, ktorú v nedeľu 9. mája zachránili po zaseknutí sa vo výťahu na Legionárskej ulici v Bratislave, svojim zraneniam podľahla. Informovala o tom TV Markíza.

14.05.2021 16:54
Výťah Foto:
Výťah obytného domu na Legionárskej ulici v Bratislave v ktorom došlo k úmrtiu dieťaťa
debata (51)

„Mamičku, ktorá prišla o svojho syna a sama zostala zakliesnená vo výťahu, podľahla v nemocnici vážnym zraneniam," uviedol portál tv.noviny, ktorý v stredu informoval, že stav 25-ročnej ženy sa zhoršil. Podľa informácií televízie mala žena mnohopočetné zranenia hlavy aj hrudníka.

Výťah / Čítajte viac Spôsobil tragédiu starý výťah? Na Slovensku je ich viac ako 35-tisíc

Tragédia sa odohrala v jednom z bratislavských obytných domov na Legionárskej ulici. „Výťah s mamičkou a jej trojtýždňovým bábätkom sa rozbehol aj napriek tomu, že dvere neboli zavreté. Dieťatko ťažkým zraneniam na mieste podľahlo, matka bojovala päť dní o život v nemocnici," informovala TV Markíza s tým, že doposiaľ nie je jasné, ako sa tragédia presne stala. „Súdny znalec hovorí, že príčin môže byť viacero. Všetky však majú spoločného menovateľa, a to spínače vo výťahových dverách. Pod tragédiu sa však podľa neho mohol podpísať samotný vek výťahu," dodáva televízia.

Výťah / Čítajte viac V Bratislave zomrelo dieťa po zaseknutí sa výťahu, žena je ťažko zranená

V súvislosti s tragédiou začal vyšetrovateľ Policajného zboru trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Ako informovala v pondelok bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti, vo výťahu bytového domu na Legionárskej ulici prišlo o život malé dieťa a ženu s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice. „Bratislavská polícia na prípade intenzívne pracuje. Vzhľadom na citlivosť prípadu nie je možné poskytnúť bližšie informácie. Prihliadnuc na fakt, že zverejňovanie detailov pre komerčné účely z priebehu vyšetrovania by mohlo ovplyvniť, respektíve zmariť celý proces vyšetrovania," uviedla polícia.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #výťah