Zomrel Dušan Borženský, v minulosti označovaný za bossa košického podsvetia

Dušan Borženský, v minulosti označovaný za bossa košického podsvetia, v pondelok dopoludnia zomrel. Pre TASR to potvrdil jeho obhajca Tibor Bacsó.

17.05.2021 16:18
dušan borža borženský Foto: ,
Odsúdený Dušan Borženský (uprostred) počas príchodu na verejné zasadnutie vo veci podmienečného prepustenia odsúdeného na Okresnom súde Košice II., 9. júl 2018.
debata (24)

Štyridsaťdeväťročný Borženský, prezývaný aj Borža, sa z dôvodu onkologického ochorenia liečil v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, umiestnený bol v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou v okrese Trnava. Pre zlý zdravotný stav žiadal o prerušenie výkonu odňatia slobody na jeden rok aj podmienečné prepustenie. „Jeho výkon trestu bol prerušený, v hospici v Trenčíne bol od 7. mája,“ povedal pre TASR Bacsó.

Borženský si odpykával 23-ročný trest za spolupáchateľstvo v prípade troch vrážd. Za mrežami strávil 21 rokov. Odsúdili ho za spoluúčasť na vraždách Jána Kromku a Karola Kolárika. Priznal sa k objednávke vraždy kosovského Albánca Fadila Pasjaču z roku 2000, pričom uzavrel dohodu o vine a treste s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Borženský