Kičura zostáva vo väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť

Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetán Kičura zostáva vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR v utorok zamietol jeho sťažnosť voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Ten v apríli nevyhovel žiadosti Kajetána Kičura o prepustenie z väzby na slobodu. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

18.05.2021 14:42 , aktualizované: 14:56
debata (7)

„Senát 1T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodnú sťažnosť obvineného K. K., podanú proti uzneseniu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica,“ spresnila hovorkyňa. Dodala, že sudca sa tak stotožnil so závermi sudcu pre prípravné konanie ŠTS, ktoré si ako zákonné a vecne správne osvojil.

Kičura je stíhaný za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súbehu s pokračovacím zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Vo väzbe je od vlaňajšieho apríla a v novembri NS SR rozhodol o jej predĺžení do 21. júna 2021.

Trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave začala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v marci 2020. Kičura odmietol obvinenia súvisiace so zmluvami SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Správa štátnych hmotných rezerv #Kajetán Kičura