Nová tvár Igora Matoviča?

Na jednej strane tvár záchrancu krajiny. Na druhej strane otec, manžel a milovník zvierat.

18.05.2021 21:14 , aktualizované: 22:32
Igor Matovič Foto:
Minister financií Igor Matovič
debata (67)

Expremiér a aktuálne minister financií Igor Matovič (OĽaNO) sa na jednej strane „bije“ za vyšší schodok v rozpočte, aby pomohol rodinám, na druhej strane sem-tam dá nahliadnuť do tajomstiev svojej rodiny.

Koncom apríla sa verejnosť dozvedela, že do rodiny Matovičovcov pribudol nový člen. Mačiak. Zvieratá sú osobitnou skupinou na sociálnych sieťach. Takmer každý ich má rád, takmer každý rád sa posťažuje, čo mu vyviedli, alebo naopak, aké sú „zlaté“.

Potom dlho nič. Minister financií riešil rodinné prídavky, rozpočet a iné štátotvorné otázky. Pochválil sa, ako odviezol domov manželke kyticu, ktorú dostal od fanúšikov. Alebo ako sa s maxiveterníkom rozdelil v poslaneckom klu­be.

Až do chvíle, keď sa ukázalo, že Mačiak má dôležité miesto aj v kúpeľni. Kým sa koaličná rada nedohodla na riešení schodku ani kolúznej väzbe, u Matovičovcov riešili iný problém. Hlava rodiny si totiž svoju hlavu umyla mačacím šampónom.

„Ráno so zohnutou mokrou hlavou nad vaňou som si povedal, že ma už vlastný šampón nebaví … a hodil som ľavým očkom kuk na ten nový červený, čo hrdo svoju hruď na vani vypínal … a tak som si potajomky z neho dal. Penil ako divý a fajnovo voňal … a keď som si penu zmýval prúdom vody, zrazu sa na mňa z obalu šampónu usmievala krásna mačička … hmm, tak som sa teda dnes nevedomky ozmýval šampónom nášho Mačiaka na lepšie rozčesávanie srste a svojou príhodou som svojim trom Kočkám domácim hneď zrána trošku radosť urobil,“ pochválil sa strážca štátnej kasy.

Verejnosť rada reaguje na Matovičove statusy na sociálnych sieťach. Časť mu drží palce, časť nadáva, časť sa posmieva. Satirická stránka Zomri k statusu Igora Matoviča napr. uviedla, že „financie a šampóny sú v dobrých rukách…“.

A výsledkom je nová tvár Igora Matoviča.

Igor Matovič však namiesto toho, aby ponúkal reálne riešenia na ozdravenie verejných financií a dopadov epidémie covidu na ekonomiku, venuje viac energie infantilným facebookovým statusom a hádkam s koaličnými partnermi.

Matovič reaguje

„Zveriť sa iným s úsmevnou príhodou o Mačiakovom šampóne je pod ich úroveň a nikdy by to, božechráň, neurobili … veď predsa im sa také nič nikdy nestalo a vlastne im nadľuďom sa to ani stať nemôže. Oni sú totiž akurátni,) … nuž, niektorým ľuďom nebotyčné ego bráni vo výhľade na svoju malosť.“

Tak pokračoval v kauze Mačiakovho šampónu sám Matovič. Reagoval na rôzne vtipné i menej vtipné, niektoré až satirické odkazy, ktorých sa mu ušlo neúrekom.

V reakciách mu ľudia radia, aby si dal Mačiakovu konzervu, iní, aby si dal do poriadku vzťahy s kolegom ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom.

No pomerne často ľudia Matovičovi pripomínali, že práve na svojom profile ani nie tak dávno informoval o aktuálnych opatreniach a stave krajiny. A teraz je to komunikačný kanál, cez ktorý hovorí o svojich iniciatívach už ako minister financií.

„Tak sa nehnevajte, ale ako vás môžeme brať vážne, keď takéto niečo dávate sem,“ spýtal sa ho jeden z diskutujúcich. „My vás chceme brať seriózne. Úprimne, naozaj chceme. Ale každý deň to robíte len ťažšie a ťažšie,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič