Tajné stretnutia budú zrejme pokračovať, naznačil Kollár

V prípade, že to bude nutné, tajné stretnutia čelných predstaviteľov štátu budú pokračovať. Na tajnej schôdzke sa prebrali len témy, ktoré bolo nevyhnutné prebrať. Uviedol to predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo.

23.05.2021 14:18 , aktualizované: 14:53
Kollár Foto: ,
Boris Kollár
debata (25)

Bližšie informácie o stretnutí na pôde Slovenskej informačnej služby (SIS) Kollár prezradiť nechcel. „Dohodli sme sa, že informovať o schôdzke bude len premiér Eduard Heger (OĽANO), a ja to dodržím,“ uviedol Kollár. Dodal však, že podporí návrh opozície, aby sa otvorila mimoriadna schôdza parlamentu v tejto súvislosti v utajenom režime.

Zároveň pripomenul, že ústavní činitelia pravidelne dostávajú správy z tajných služieb. „Sú to vážne veci, o ktorých sme sa museli rozprávať v takomto formáte,“ vysvetlil dôvod uskutočnenia spoločného tajného stretnutia Kollár. Pokračovanie takýchto stretnutí nevylúčil.

andor sandor Čítajte viac Šándor po tajnom stretnutí: Mám vážne obavy z toho, čo sa na Slovensku deje

Podľa poslanca a podpredsedu strany Smer-SD Ladislava Kamenického by sa ľudia mali dozvedieť obsah stretnutia. Dôvodom je aj to, že sa objavujú o stretnutí rôzne teórie. „Tu si skutočne robíme srandu z ľudí. Ak sa stretne taká zostava, aká sa stretla, tak nemôže niekto hovoriť, že sa stretli na čajík o piatej, dali sme si koláčik a prečítali dennú tlač,“ okomentoval stretnutie Kamenický.

VIDEO: Fico: Zurian môže skončiť ako Lučanský, Matovič sa stretával so Slobodníkom.

Video

Kollár tiež v relácii potvrdil, že dohoda o zmenách kolúznej väzby medzi ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) a hnutím Sme rodina ešte nie je. Podla jeho slov smerujú k skráteniu väzby na štyri až päť mesiacov. „Problém vidím v podmienkach kolúznej väzby, tie sú prísne a stáva sa, že orgány činné v trestnom konaní nekonajú žiadne úkony. Keď budú mať konkrétny termín, to by ich malo prinútiť konať,“ skonštatoval Kollár. Podľa Kamenického strana Smer nemá problém podporiť skrátenie kolúznej väzby.

Richard Sulík Čítajte viac Sulík o kolúznej väzbe: Ak odíde Za ľudí, tak aj my

VIDEO: Politológ Řádek v Ide o pravdu: Kollár znásilňuje Kolíkovú, Heger je vazal Matoviča. Koalícia buble ako sopka.

Video
25 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár