Vedením NAKA bola poverená Eva Kurrayová

Prezident Policajného zboru Peter Kovařík poveril v pondelok riadením Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Evu Kurrayovú. Pozíciu bude zastávať do ukončenia výberového konania. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

24.05.2021 10:35
debata (17)

"Bez zaváhania som poveril riadením NAKA práve Evu Kurrayovú, pretože chce posúvať veci dopredu, je zapálená pre prácu a verím, že svojim čestným a spravodlivým postojom vnesie do NAKA pokojnú atmosféru,“ vyhlásil policajný prezident. Očakáva, že nová šéfka útvaru bude pokračovať v napredovaní NAKA.

Ako priblížil šéf polície, Kurrayovú prvýkrát stretol v roku 2008 v Europole počas konferencie k boju proti daňovým podvodom. „Vnímam ju ako odborníčku so skúsenosťami s vyšetrovaním, ale aj riadiacimi predpokladmi,“ zhodnotil. Aktuálne Kurrayová pôsobí vo funkcii vedúcej oddelenia vyšetrovania odboru stred NAKA.

Kurrayová pôsobí v Policajnom zbore od roku 1999. V roku 2008 bola vyšetrovateľkou na Úrade boja proti organizovanej kriminalite, neskôr na Úrade boja proti korupcii a na NAKA stred od jej vzniku v roku 2012. Špecializuje sa najmä na vyšetrovanie ekonomickej trestnej činnosti.

Miesto riaditeľa NAKA sa uvoľnilo po rezignácii Branislava Zuriana, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť v polovici mája. Koncom mája končí aj zástupca riaditeľa NAKA Patrik Jurík.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Peter Kovařík