Obvineného podnikateľa Zoroslava Kollára opäť vzali do väzby

Obvineného podnikateľa Zoroslava Kollára opäť vzali do väzby. V nedeľu večer o tom rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Upozornil na to portál TV Joj noviny.sk.

24.05.2021 11:03
debata (1)

„Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd (NS) SR,“ uviedla hovorkyňa. Tentoraz sa vzatie do väzby týka obvinenia z údajného podplácania bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby a distribúcie cigariet.

„Dôvodmi na väzobné stíhanie sú kolúzna a preventívna väzba,“ potvrdil pre TASR obhajca Zoroslava Kollára Adrián Kucek. Dodal, že jeho klient sa s týmto rozhodnutím nestotožňuje a aj preto podal voči nemu sťažnosť.

Momentálne sa Zoroslav Kollár nachádza v banskobystrickom ústave na výkon väzby. „Priebežne sa vykonávajú procesné úkony, aj pán prokurátor navrhol vykonanie ďalších procesných úkonov,“ spresnil Kucek.

Zoroslav Kollár čelí aj ďalším obvineniam. Spolu s bývalým predsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom L. a bývalou podpredsedníčkou NS SR Jarmilou U. ho zadržali vlani v októbri v rámci akcie Víchrica. Jarmilu U. a Davida Lindtnera obvinili zo zločinu prijímania úplatku. Kollár je obvinený zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. Zoroslava Kollára spolu s Davidom L. v tejto veci pustili vo štvrtok z väzby na slobodu.

Od marca čelí Zoroslav Kollár aj obvineniu z poskytnutia úplatku bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS Borisovi Beňovi, aby ho nesledovali.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zoroslav Kollár