Heger: Stretnutie v SIS nebolo tajné. Obsah je utajený

Premiér Eduard Heger tvrdí, že nemôže o tom, čo hovorili predstavitelia štátu na stretnutí v SIS, debatovať v parlamente.

24.05.2021 13:40
debata (52)

VIDEO: Eduard Heger o stretnutí v sídle SIS: Je to normálne. (21. 5. 2021)

Video

Stretnutie najvyšších ústavných činiteľov a zástupcov bezpečnostných zložiek na pôde Slovenskej informačnej služby (SIS) bolo neobvyklé, ale nie tajné. V diskusnej relácii Braňo Závodský Naživo rádia Expres to povedal predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO), ktorý stretnutie zvolal. Zároveň potvrdil, že na stretnutí účastníci preberali utajované informácie, preto obsah nemôže zverejniť.

„Tu bolo 12 rokov zvykom, že sa stretávali politici s oligarchami po hoteloch," povedal Heger. Zároveň kritizoval opozíciu, že zastrašuje policajtov a prokurátorov, ktorí vyšetrujú medializované kauzy. „Toto sa nesmie diať," povedal. Doplnil, že stretnutie na pôde SIS bolo „v prospech občanov" a osoby, ktoré sa ho nezúčastnili, nemôžu hovoriť o jeho obsahu.

Predseda vlády zároveň zdôraznil, že keďže obsah stretnutia bol utajený, nie je možné o ňom diskutovať v parlamente. „Sa nemôžte o tom rozprávať s osobami, ktoré nie sú zo zákona prijímateľmi," dodal Heger.

VIDEO: Andor Šándor po tajnom stretnutí v SIS: Mám vážne obavy z toho, čo sa na Slovensku deje.

Video
52 debata chyba
Viac na túto tému: #SIS #Eduard Heger #Vladimír Pčolinský