Proti vláde protestovali v Bratislave stovky ľudí

Stovky ľudí v sobotu protestovali v Bratislave pred Úradom vlády SR a pred Prezidentským palácom proti vláde.

29.05.2021 15:49
zhromaždenie, proti vláde, protest Foto: ,
Zľava: Podpredseda hnutia Republika Milan Mazurek, predseda hnutia Republika Milan Uhrík, člen Republikovej rady Miroslav Heredoš, podpredseda hnutia Republika Miroslav Suja, podpredseda a hovorca hnutia Republika Ondrej Ďurica a člen predsedníctva hnutia Republika, splnomocnený pre vzťahy s východnými krajinami Peter Marček počas protestného zhromaždenia hnutia Republika proti totalitnej vláde a za Referendum 2021 na Námestí slobody v Bratislave.
debata (222)

Prezidentke vyčítali, že namiesto toho, aby podporila referendové aktivity občanov, rozhodla sa obrátiť v tejto otázke na Ústavný súd SR. Tvrdia, že sa v čase pandémie nepostavila výrazne na stranu ochrany ľudských práv. Výhrady mali aj voči pandemickým opatreniam či očkovaniu.

Medzi vystupujúcimi na protestoch boli aj nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR Tomáš Taraba, Milan Mazurek, Ondrej Ďurica či europoslanec Milan Uhrík.

VIDEO: Protivládny protest sa konal aj 19. mája 2021 pred Úradom vlády. Zvolal ho bývalý minister školstva Juraj Draxler.

Video
222 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #protest