Lengvarský pokračuje vo výmenách. UNLP Košice má nového šéfa

Novým generálnym riaditeľom Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach bude od 1. júna Ján Slávik.

31.05.2021 20:30 , aktualizované: 20:39
slávik Foto:
Ján Slávik (vpravo) ešte ako riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca na zábere z apríla 2019.
debata (22)

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) zároveň odvolal doterajšieho riaditeľa Vladimíra Grešša. Ako ďalej informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová, vo funkcii na vlastnú žiadosť končí riaditeľ Záchrannej zdravotnej služby Bratislava Dušan Michalko. „Za nového riaditeľa dnes minister zdravotníctva vymenoval Michala Kováčika,“ dodala Eliášová.

Zmena vo vedení bude aj vo Východoslovenskom onkologickom ústave. Predsedom predstavenstva bude od 1. júna Tomáš Sieber. Podpredsedníčkou predstavenstva a riaditeľkou pre ekonomiku sa stane Eva Milá. „Minister zdravotníctva dnes odvolal Natašu Džunkovú a Beátu Semrádovú z predstavenstva Východoslovenského onkologického ústavu,“ konštatovala Eliášová.

Vladimír Lengvarský Čítajte viac Lengvarského "upratovanie" v rezorte: odvolal riaditeľku UNB i šéfa NÚDCH

Ján Slávik v roku 1987 ukončil štúdium na Lekárskej fakulte UPJŠ, v roku 1990 získal atestáciu I. stupňa v odbore anestéziológia a restustitácia, v roku 1991 nadstavbovú atestáciu z pôrodnej analgézie a v roku 1996 atestáciu II. stupňa v odbore anestéziológia a resustitácia. Do roku 2006 pracoval ako ordinár na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny UN LP v Košiciach. Od roku 2006 pracoval v Nemocnici Košice – Šaca. Od roku 2016 do marca 2021 pôsobil ako riaditeľ spoločnosti a zároveň ako lekár na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny.

Michal Kováčik bol v rokoch 2011 až 2015 výkonným riaditeľom a konateľom Záchrannej zdravotnej služby – ZaMED, s.r.o. Od roku 2012 pôsobí aj ako generálny riaditeľ spoločností Tax Audit Advisory, k.s. a Top 1 Accounting, s­.r.o.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura #Vladimír Lengvarský