Heger: Netreba sa znepokojovať tým, či koalícia prežije

Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa neobáva náročných diskusií v koalícii, netreba sa podľa neho znepokojovať tým, či koalícia prežije. Vládne strany ho podľa jeho slov ubezpečujú, že podporujú koalíciu a chcú dovládnuť. Nevidí problém v tom, že by zákony neprechádzali.

01.06.2021 16:05
heger Foto: ,
Predseda vlády Eduard Heger počas návštevy Základnej školy v Chorvátskom Grobe, 1. júna 2021.
debata (13)

V súvislosti s údajnými únikmi informácií z tajnej služby Heger vyhlásil, že dôveruje zodpovedným orgánom, ktoré garantovali, že dodržujú všetky postupy.

Premiér tvrdí, že v koalícii si môžu dovoliť diskutovať dovtedy, kým nájdu riešenia. Jeho kabinet má podľa neho všetky predpoklady byť úspešným. „Máme na to aj historický najväčší objem prostriedkov z EÚ,“ vyhlásil premiér v utorok pred novinármi. Verí, že si koaličné strany vyriešia svoje interné problémy pre dobro občanov. „Z každej strany počúvam, že sú súčasťou koalície, podporujú koalíciu a chcú dovládnuť toto volebné obdobie,“ skonštatoval.

V súvislosti s údajnou správou Slovenskej informačnej služby (SIS) Heger vyhlásil, že je rád, že sa k téme vyjadrili špeciálny i generálny prokurátor. „Každý garantoval, že postupujú v zmysle zákona, že dodržujú všetky postupy a svoje kompetencie,“ povedal s tým, že dôveruje orgánom štátu. Očista je podľa neho nevyhnutná a bude dlho trvať. Akékoľvek spochybňovanie alebo konšpirovanie, ktoré vychádza z opozície, podľa Hegera poháňa strach, „pretože ich nominanti sú obvinení a väznení zo závažných korupčných káuz“.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Eduard Heger #Za ľudí #Vladimír Pčolinský #Hegerova vláda