Poslanec Tomáš v Ide o pravdu: Sú podozrenia, že v kauze SIS môže byť na vrchole pyramídy Matovič

Podľa správy SIS sú dôkazy, ktoré sú okamžite použiteľné v trestnom konaní. „Ak sa potvrdí manipulovanie vyšetrovaní, tak právny štát už neexistuje a vláda musí padnúť,“ povedal v relácii Ide o pravdu nezaradený poslanec Erik Tomáš (Hlas). Garantom nezávislého konania v tomto prípade je pre neho generálny prokurátor Maroš Žilinka.

01.06.2021 20:00
debata (229)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Erika Tomáša v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Kauza okolo správy SIS, podľa ktorej existujú podozrenia z manipulácie vyšetrovaní v trestných veciach, neprestáva lomcovať politickou scénou. Opozícia chce odvolávať premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO).

„Zbierame podpisy, podporu nám sľúbil aj Smer. Podáme to pred začiatkom júnovej schôdze,“ povedal v relácii Ide o pravdu nezaradený poslanec Erik Tomáš (Hlas).

Odmietol obvinenia, že opozícia účelovo spochybňuje orgány činné v trestnom konaní, pretože niektorí jej nominanti sú väzobne stíhaní.

„Správa je výsledkom súčasnej SIS, ktorá je pod kontrolou vlády,“ dodal.

Tomáš je presvedčený, že ak sa manipulovanie vyšetrovaní potvrdí, nemohlo sa diať bez vedomia politických špičiek koalície. „Dokonca sú podozrenia, že na vrchole pyramídy môže byť Matovič,“ upozornil opozičný poslanec.

Na otázku, prečo ale minister Igor Matovič (OĽaNO) chce čo najskôr zverejniť správu tajnej služby, odpovedal: „Hrá chrumkavého, on to vôbec nechce zverejniť.“

V relácii Tomáš nevylúčil, že na umiestnení Ľudovíta Makóa v spravodajskej službe mohol mať záujem aj samotný premiér Heger. Pre opozičného poslanca je garantom nezávislého vyšetrenia podozrení generálny prokurátor Maroš Žilinka, čo v relácii viackrát zdôraznil.

Dozviete sa tiež, čo si myslí Erik Tomáš o zmenách, ktoré pripravuje ministerstvo práce v súvislosti s obmedzením alebo zastavením niektorých príspevkov z Prvej pomoci. Ktoré nové tváre predstaví Hlas na júnovom sneme? Čo bude stranu pod vedením Petra Pellegriniho odlišovať od Smeru Roberta Fica? Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

© Autorské práva vyhradené

229 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu