Mikulec nerozumie kritike Krajniaka a premiéra žiada o stretnutie

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) nerozumie vyjadreniam ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina), ktorý povedal, že Mikulec sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje. Požiada premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) o stretnutie aj za účasti ministra práce. Hovorí, že ak sa trestnej činnosti dopúšťajú príslušníci Policajného zboru, spravodlivosť platí aj pre nich.

07.06.2021 11:00 , aktualizované: 16:24
mikulec Foto: ,
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).
debata (20)

„Bohužiaľ, skutočne nerozumiem vyjadreniam pána ministra Krajniaka, podľa ktorého nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne,“ vyhlásil Mikulec. Súčasná vláda podľa neho deklarovala, že bude pracovať čestne a že spravodlivosť rovnako ako zákony platia pre všetkých rovnako. „V prípade, ak sa trestnej činnosti dopúšťajú príslušníci Policajného zboru, platí to, samozrejme, aj pre nich. Verím, že nechceme existovať v spoločnosti, kde si budeme zakrývať oči pred páchaním trestnej činnosti bezpečnostnými zložkami len preto, lebo podľa pána Krajniaka tak dobrý minister vnútra nekoná,“ podotkol Mikulec.

Roman Mikulec Čítajte viac Krajniak: Minister vnútra Mikulec sa stráca v tom, čo sa mu deje v rezorte

Minister vnútra pripomenul, že v minulosti fungovali politické objednávky, keď „vyšetrovatelia museli v prvom rade poznať odpoveď na otázku, či je vôľa vyšetrovať nejaký skutok alebo trestný čin“. „A ja pevne verím, že v rámci koalície máme zhodný názor na to, že nikto z nás nechce, aby sa takéto časy vrátili. Orgány činné v trestnom konaní konajú nezávisle a verím, že všetci vnímame aj systém kontrolných mechanizmov, v ktorom majú posledné slovo vždy naše súdy,“ doplnil.

Mikulec hovorí, že vždy bol ministrovi Krajniakovi, rovnako ako všetkým členom vlády, k dispozícii, ak by mal záujem sa naňho v prípade akýchkoľvek nejasností obrátiť.

Heger je otvorený stretnutiu

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) na pondelkovej tlačovej konferencii povedal, že sa rád stretne s obomi ministrami. „Stretávam sa s ministrami často a rokujem o veciach, ktoré sú potrebné. Ak takáto potreba vyvstala, áno, určite bude také stretnutie," doplnil. Strana Smer zbiera podpisy na mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej chce odvolať Mikulca z funkcie. Heger uviedol, že v tomto je koalícia jednotná a stojí za ministrom vnútra. „Takisto minister vnútra má moju plnú podporu," podotkol.

Krajniak v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo povedal, že minister vnútra sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje. „Nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne, tak dobrý minister vnútra nekoná,“ vyhlásil Krajniak.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Krajniak #Roman Mikulec #Vladimír Pčolinský