Exriaditeľa sekcie PPA budú aj naďalej stíhať väzobne

Bývalý riaditeľ jednej zo sekcií Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Ľubomír Partika, ktorý je od apríla minulého roka obvinený v kauze Dobytkár, zostáva naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom v stredu Najvyšší súd (NS) SR. Informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

09.06.2021 13:59
partika Foto: ,
Ľubomír Partika na zábere z apríla 2020.
debata

„Senát 1T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodnú sťažnosť obvineného Ľubomíra P. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, ktorým zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu a väzbu nenahradil alternatívnymi inštitútmi,“ konkretizovala Važanová.

sud, bodor Bödör Čítajte viac Norbert Bödör čelí novému obvineniu v kauze Dobytkár

ŠTS rozhodoval vo veci žiadosti Partiku 18. mája. Je obvinený pre obzvlášť závažné zločiny prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, ktorých sa mal dopustiť ako funkcionár PPA. Jeho a niekdajšieho úradníka z ministerstva pôdohospodárstva Mareka K. polícia v rámci rozsiahlej akcie Dobytkár zadržala v apríli. Na začiatku júla 2020 senát NS SR rozhodol, že Partika bude väzobne stíhaný a exúradník bude zase vyšetrovaný na slobode.

Na začiatku júla 2020 polícia v rámci akcie zadržala aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a podnikateľa Petra K. Norbert B. je stále väzobne stíhaný. Obvinení sú z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti v súvislosti s kauzou Dobytkár, v ktorej sú vyšetrované úplatky v PPA podľa posledných oficiálnych správ zatiaľ za viac ako 10 miliónov eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Poľnohospodárska platobná agentúra #kauza Dobytkár