Občianski demokrati Slovenska začali so zberom podpisov na vznik strany

Občianski demokrati Slovenska (ODS) začali vo štvrtok so zberom podpisov na vznik politickej strany. Informovala o tom Kristína Slezáková z občianskeho združenia ODS.

10.06.2021 17:27
ODS Pavel Macko Občianski demokrati Slovenska Foto: ,
Splnomocnenec prípravného výboru Pavel Macko (v popredí vpravo) počas tlačovej besedy pri príležitosti ohlásenia začiatku zberu podpisov potrebných na vznik politickej strany Občianski demokrati Slovenska (ODS).
debata (13)

Našim cieľom je dlhodobo prosperujúce, silné a bezpečné Slovensko pre všetkých občanov. Naše hlavné úsilie sa zameriava na vytváranie podmienok pre silnú ekonomiku bez zbytočných byrokratických prekážok, a to nielen na západe Slovenska, ale aj v strede a na východe krajiny, uviedla Slezáková. Zameriavať sa chce na chytrú a modernú ekonomiku.

Naším politickým súperom je Hlas-SD. Náš postoj k Hlasu a ľavici je hodnotový, nie osobný. Chceme vytvoriť jasnú programovú alternatívu k Hlasu a vyzvať ho na férovú politickú súťaž, zdôraznila s tým, že ich politika nemá stáť na škandalizácii.

Za snahou o vznik novej strany stojí generál vo výslužbe Pavel Macko, ktorý pôsobil v mimoparlamentnej strane. Macko kandidoval v parlamentných voľbách v roku 2020 za koalíciu Progresívne Slovensko-Spolu. V apríli minulého roka neuspel v boji o šéfa Spolu, no stal sa jej podpredsedom.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #generál Pavel Macko #Občianski demokrati Slovenska