Remišová v Ide o pravdu: Ak Kolíková rozpustí frakciu, potom si sadneme za stôl

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová cíti silnú podporu členskej základne. „Ak by skupina okolo Márie Kolíkovej odišla, ohrozia fungovanie koalície,“ povedala v relácii Ide o pravdu.

10.06.2021 21:15
debata (53)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Veroniky Remišovej v relácii Ide o pravdu.

Video

Bude mimoriadny snem strany Za ľudí? Podpredsedníčka Mária Kolíková hovorí, že áno. O zvolanie snemu má podľa nej v najbližších dňoch požiadať päť krajských organizácií. Vyhovie im predsedníctvo? Šéfka partaje Veronika Remišová jednoznačnú odpoveď v relácii Ide o pravdu nepovedala. Pripomenula, že snem by mal význam len vtedy, ak by sa na „kandidátovi zmieru“ dohodli vo vnútri strany vopred.

Kolíkovej vyčíta, že založila frakciu, a tým „rozstrieľala“ stranu. Je ešte reálna spolupráca oboch znepriatelených táborov? „Ponuka na spoluprácu stále je,“ reagovala Remišová. Vzápätí ale vyslovila podmienku. A síce, že podpredsedníčka Kolíková oznámi rozpustenie frakcie.

Ide o Pravdu, Mária Kolíková Čítajte viac Kolíková v Ide o pravdu: Nikam neodchádzam. Stranu Za ľudí neštiepim, ani neohrozujem

V relácii Remišová vysvetlila príčinu zlých vzťahov s podpredsedníčkou strany. Priznala, že napätie eskalovalo počas koaličnej krízy, keď prípadné predčasné voľby boli pre Kolíkovú prijateľným rizikom.

„Pre mňa je návrat Roberta Fica (Smer) a Petra Pellegriniho (Hlas) hrubá červená čiara,“ pomenovala svoju pozíciu v čase krízy. Zdôraznila, že v jej a Kolíkovej prípade ide o dva rozdielne politické príbehy: „Ja som bojovala proti Smeru, a Kolíková sedela so Smerom vo vláde.“

V relácii Ide o pravdu sa dozviete, ako hodnotí ministerka investícií a regionálneho rozvoja Veronika Remišová úroveň digitalizácie na Slovensku, a čo chystá rezort na podporu počítačovej gramotnosti seniorov. Aké úradné listiny získame bez toho, aby sme o ne žiadali osobne? Čo ministerstvo informatizácie pripravuje pre prípadnú tretiu vlnu pandémie? Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová #Ide o pravdu #Za ľudí