Prokurátor žiada pre Ribára a Filu väzobné stíhanie

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) návrh na väzobné stíhanie dvojice bratislavských advokátov - Martina Ribára a Alexandra Fila. Uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR (GP) Dalibor Skladan.

11.06.2021 20:55
Martin Ribár Foto: ,
Martin Ribár
debata (2)

„Prokurátor ÚŠP podal návrh na vzatie do väzby obvineného M. R. a A. F., a to z dôvodov kolúznej a preventívnej väzby,“ objasnil hovorca. Dvojicu zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok (10. 6.). „Na základe rozhodnutia orgánov činných v trestnom konaní nebudeme v uvedenej veci poskytovať žiadne informácie,“ uviedol na otázku TASR hovorca Prezídia policajného zboru SR Michal Slivka.

Martin Ribár Čítajte viac Ribára obvinili z toho istého, za čo bol nezákonne vo väzbe. Len v inom prípade

Podľa obhajcov advokátov Mateja Marhavého a Petra Erdősa je dvojica obvinená v jednej trestnej veci. Obvinení sú zo založenia, zosnovania, podpory zločineckej skupiny, vydierania a krivej výpovede a prísahy. Obhajcovia, ako informovali v piatok TASR, podali voči uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosti.

Obvinenie sa má týkať incidentu v bratislavskom nočnom podniku Casey klub, ktorý sa odohral v roku 2007. Ribár bol donedávna väzobne stíhaný, keď bol v októbri 2019 zadržaný v rámci akcie Apač zameranej voči tejto zločineckej skupine.

Ústavný súd SR v máji nariadil Najvyššiemu súdu (NS) SR, aby Ribára bezodkladne prepustili z väzby na slobodu. Zdôvodnil to porušením jeho základného práva na osobnú slobodu a práva na slobodu a bezpečnosť.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #väzba #Martin Ribár