Heger, Mikulec a Krajniak odsúdili účelové vynášanie informácií z vyšetrovania

Predseda vlády Eduard Heger, minister vnútra Roman Mikulec (obaja OĽaNO) a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) odsúdili účelové vynášanie informácií z vyšetrovania, ktoré bráni v priechode spravodlivosti. O záveroch ich stretnutia informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Schôdza sa uskutočnila na základe Mikulcovej žiadosti.

14.06.2021 18:30
Eduard Heger / Roman Mikulec / Milan Krajniak / Foto:
Zľava minister vnútra Roman Mikulec, premiér Eduard Heger (obaja OĽaNO) a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina)
debata (45)

„Všetci traja zúčastnení sa zhodli na tom, že žiadne podozrenia z trestnej činnosti nesmú zostať bez povšimnutia a musia sa riadne vyšetriť. Výsadnú zodpovednosť za vyšetrovanie majú orgány činné v trestnom konaní, ktorým vláda rozviazala ruky,“ priblížilo tlačové oddelenie. Polícia, prokuratúra i súdy sú podľa premiéra a ministrov tiež povinné dodržiavať zákony a postupovať len v rámci vymedzených kompetencií.

Mikulec 9. júna pred rokovaním vlády uviedol, že si na dnešnom stretnutí chce dať vysvetliť niektoré veci, ktoré Krajniak komunikuje mediálne. Ten v nedeľu 6. júna v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom povedal, že minister vnútra sa stráca v tom, čo sa mu deje v rezorte. „Nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne. Tak dobrý minister vnútra nekoná,“ zhodnotil vtedy šéf rezortu práce.

Roman Mikulec Čítajte viac Krajniak: Minister vnútra Mikulec sa stráca v tom, čo sa mu deje v rezorte

Za odvolanie Mikulca z funkcie bude na parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína v utorok 15. júna o 9:00, hlasovať aj predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský, ktorý je bratom väzobne stíhaného exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského.

Heger po dnešnom rokovaní vlády ozrejmil, že sa s Pčolinským osobne stretol a dobre sa porozprávali. „Pánovi Pčolinskému som povedal, že takéto hlasovanie je v rozpore s koaličnou zmluvou a nemalo by sa udiať. Na druhej strane mi však vysvetlil unikátnu situáciu, v ktorej sa nachádza, keďže jeho brat je vo väzbe a chce mu takýmto postojom vyjadriť solidaritu," dodal predseda vlády.

sme rodina Čítajte viac Pčolinskí budú hlasovať za odvolanie Mikulca: Rozvrátil políciu
45 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Krajniak #Eduard Heger #Roman Mikulec