Matovič v starej forme. Napísal v parlamente Ficovi štipľavý odkaz

Igor Matovič sa počas odvolávania ministra vnútra vrátil k svojim tradičným spôsobom z opozičných čias. Robertovi Ficovi napísal v parlamentnej sále na papier odkaz. Predseda parlamentu Boris Kollár ho napomenul, aby nepoužíval vizuálne pomôcky.

15.06.2021 12:00
debata (287)

Šéf Smeru Robert Fico končil svoju úvodnú reč, počas ktorej odôvodňoval, prečo má byť odvolaný minister vnútra Roman Mikulec. Minister financií Igor Matovič si dlhší čas niečo písal na papier, zdalo sa, že sú to poznámky k Ficovej reči. Bol to však nápis – odkaz s textom CAPO DI TUTTI CAPI, čo je v preklade „šéf všetkých šéfov“ a zvyčajne sa to spája s mafiou. Fico na to nereagoval, ale Kollár áno a Matovič po jeho karhajúcich slovách papier odložil.

VIDEO: Matovičov odkaz pre Fica počas rozpravy.

Video

Neskôr Matovič v rozprave v ohnivom prejave označil Robert Fica spolu s Petrom Pellegrinim za hlavu mafie a s poslancom Ľubošom Blahom (Smer) sa slovne pochytili, kde padali slová ako „trtko“, „potkan“ či „primitív“.

VIDEO: Matovič a Blaha v slovnom súboji. Padali slová ako trtko, potkan či primitív.

Video

Používanie rôznych vizuálnych pomôcok bolo typické pre Matoviča v časoch, keď bol opozičným poslancom. Pre neho prijala vtedajšia Národná rada zákaz používania takýchto pomôcok.

Nie je to prvý konflikt, ktorý mal v parlamente minister financií Matovič. Keď sa nedávno v sále postavil zoči-voči poslancovi Miroslavovi Sujovi (nezaradený, predtým ĽSNS) a komentoval jeho vystúpenie, ten mu chrstol do tváre pohár vody.

VIDEO: Schôdzu parlamentu museli prerušiť. Suja oblial Matoviča vodou. (27. 5. 2021)

Video
287 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Igor Matovič