Nedovoľme vláde hodiť Rázsochy do koša!

Po 30 rokoch môžeme mať na Slovensku konečne novú modernú nemocnicu

16.06.2021 00:00
Drucker, PR článok, reklama, nepoužívať

Každý kto rozumie zdravotníctvu vie, že Rázsochy potrebujeme ako soľ: moderná nemocnica pre celé Slovensko nám chýba viac ako 30 rokov. Vie to aj vláda, veď je to jeden z mála konkrétnych sľubov v jej programovom vyhlásení. Napriek tomu dnes reálne hrozí, že Rázsochy opäť skončia v zásuvke.

Ako minister som projekt vytiahol: oživili sme ho, spravili kľúčové prípravné práce. Dnes máme jedinečnú šancu konečne nemocnicu zaplatiť z európskeho plánu obnovy. No ukazuje sa, že vláda ani ministerstvo do projektu ísť nechcú. Radšej dajú peniaze Pente za ich bratislavskú nemocnicu Bory. Lenže tá je oveľa menšia, chýbajú jej potrebné výskumné, vedecké aj vzdelávacie kapacity a nepokrýva ani všetky potrebné segmenty zdravotnej starostlivosti…

Takže tak: hoci sú Rázsochy jediný konkrétny sľub v programovom vyhlásení vlády, skončia rovnako, ako všetky sľuby Matovičovej partie. Najskôr veľa rečí, plačoviek, statusov – ale nakoniec namiesto veľkej investície do novej nemocnice celoslovenského významu bude výsledok jedno veľké nič. Jediný, kto na tom získa, bude opäť finančná skupina.

Nesmieme dovoliť, aby neschopnosť, nekompetencia a lenivosť vlády pripravili Slovensko o nemocnicu, na ktorú čakáme 30 rokov! Majú plné ústa predčasných a nadmerných úmrtí, ale reálne pre pacientov na Slovensku už viac ako rok nerobia vôbec nič. Teraz je čas konať.

chyba