Zlodeji uplynulú noc vzali útokom viacero bankomatov

Útok na bankomat v obci Šoporňa, ktorý sa odohral v stredu nadránom, vyšetruje galantská polícia. K podobným prípadom prišlo počas noci aj v Nitrianskom a Košickom kraji. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Trnave na sociálnej sieti.

16.06.2021 12:10 , aktualizované: 16:40
bankomat Foto:
Poškodený bankomat v Šoporni.
debata (4)

„Oznámenie o skutku prijala polícia krátko pred 4.00 h ráno,“ uvádza polícia. Na miesto udalosti bol okamžite vyslaný policajný výjazd s vyšetrovateľom a policajným pyrotechnikom. Od skorých ranných hodín stále prebieha obhliadka miesta činu a na mieste zasahujú aj experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu Bratislava.

„V tejto chvíli vieme potvrdiť, že osoby prišli do obce v aute a za pomoci nezistenej látky poškodili bankomat umiestnený na predajni potravín. Explóziou došlo pravdepodobne aj ku krádeži peňazí a k škodám na majetku. Presné škody sa stále vyčísľujú,“ konštatuje polícia. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci v súbehu s trestným činom poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

Polícia pátra po aute použitom pri útoku na bankomat v Šoporni

Polícia pátra po osobnom aute Škoda Superb combi tmavej farby, ktoré bolo v stredu nadránom použité pri útoku na bankomat v obci Šoporňa v okrese Galanta a žiada verejnosť o pomoc. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Použite auta zistila polícia z kamerových záznamov. “Na kolesách malo umiestnené výrazné lúčové elektróny a na zadných oknách boli fólie. Explóziou malo poškodené zadné kufrové okno,” doplnila hovorkyňa.

Polícia žiada všetkých svedkov, ktorí toto auto približne od 04.00 h videli nielen v obci Šoporňa, ale aj na ostatných cestách a diaľnici, aby informácie oznámili na bezplatné číslo 158 alebo políciu kontaktovali cez súkromnú správu na sociálnej sieti – Trnavský kraj.

Polícia pátra po páchateľoch, ktorí poškodili bankomat v Turni nad Bodvou

Jeden z bankomatov v Turni nad Bodvou v okrese Košice-okolie v stredu nadránom niekto poškodil, následne došlo k jeho explózii. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová s tým, že páchateľom sa nepodarilo ukradnúť žiadnu finančnú hotovosť. Polícia po nich pátra.

Podľa doterajších zistení išlo minimálne o troch páchateľov, z miesta činu ušli. Pri tejto udalosti sa nikto nezranil. Explóziou však došlo k poškodeniu bankomatu a budovy, škodu predbežne vyčíslili zhruba na 77-tisíc eur. „Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala aj za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ a vyhodnocujú sa zaistené stopy,“ uviedla Mésarová.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre zločin krádeže v štádiu pokusu a zločin poškodzovania cudzej veci, spáchaných formou spolupáchateľstva.

Neznámi páchatelia poškodili v noci bankomat vo Výčapoch – Opatovciach

V obci Výčapy – Opatovce v okrese Nitra zatiaľ neznámi páchatelia poškodili v noci z utorka na stredu bankomat umiestnený na predajni potravín. „Polícia vykonala na mieste viaceré neodkladné úkony a momentálne prebieha obhliadka špecialistom z kriminalisticko-expertízneho ústavu,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestné činy poškodzovania cudzej veci a pokusu krádeže. „Viac informácií momentálne nie je možné k prípadu poskytnúť,“ uviedla polícia.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #bankomatová mafia