Finančníkovi Kvietikovi rozšírili dôvod väzby o preventívnu

Najvyšší súd (NS) SR v stredu rozšíril dôvod väzby finančníkovi Martinovi Kvietikovi o preventívnu väzbu. Vyhovel tým sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý Kvietika zobral len do kolúznej väzby. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

16.06.2021 15:11 , aktualizované: 15:28
kvietik martin Foto: ,
Martin Kvietik (uprostred) počas príchodu na pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici v kauze Dobytkár, 14.5.2020.
debata (1)

Kolúzne dôvody väzby potvrdil NS SR bývalej riaditeľke Slovenského pozemkového fondu (SPF) Gabriele B. a ďalším piatim obvineným. „Sťažnosti obvinených Martina K., Adriany Š., Gabriely B., Pavla R., Romana K., Attilu H. a Margity Š. zamietol,“ uviedla hovorkyňa.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala 19. mája osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so SPF, sedem z nich obvinila. Išlo o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Osoby sú obvinené z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímanie úplatku, podplácanie a zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský pozemkový fond #väzba #SPF #Martin Kvietik