O väzbe obvinených advokátov rozhodne Najvyšší súd v pondelok

O väzbe obvinených advokátov Martina Ribára a Alexandra Fila bude Najvyšší súd rozhodovať na verejnom zasadnutí v pondelok 21. júna.

17.06.2021 08:49
Martin Ribár Foto: ,
Advokát Martin Ribár.
debata (1)

Vyplýva to z rozpisu súdnych pojednávaní na internetovej stránke súdu. Advokátov zadržali vo štvrtok 10. júna, pričom sú obvinení zo založenia, zosnovania, podpory zločineckej skupiny, vydierania a krivej výpovede a prísahy. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) ich však v sobotu 12. júna do väzby nevzal.

Polícia prvýkrát zadržala Ribára v októbri 2019 v rámci akcie Apač. Počas nej zadržali spolu 13 obvinených, ktorí mali byť členmi bratislavskej skupiny takáčovcov. ŠTS advokáta spolu s ďalšími obvinenými vzal do väzby 30. októbra 2019. Na slobodu sa dostal až v polovici mája tohto roku rozhodnutím Ústavného súdu SR.

Zároveň prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal už koncom apríla na ŠTS v Pezinku na Ribára obžalobu pre skutky založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu krivej výpovede a krivej prísahy, spáchaného formou účastníctva a zločinu vydierania.

Martin Ribár Čítajte viac Ribára obvinili z toho istého, za čo bol nezákonne vo väzbe. Len v inom prípade
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd #Martin Ribár