Pčolinský v Ide o pravdu: Niektorí vyšetrovatelia NAKA sa utrhli z reťaze, mýlia si 'rozviazané ruky' so svojvôľou

Informácie, ktoré zozbierala SIS o manipulácií vyšetrovaní v trestných veciach, majú v rukách orgány činné v trestnom konaní. „Ak sa to potvrdí, všetkým musí byť jasné, že je to na pád vlády,“ povedal v relácii Ide o pravdu poslanec Peter Pčolinský (Sme rodina).

17.06.2021 22:12
debata (111)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Petra Pčolinského v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Manipulovalo sa pri vyšetrovaní niektorých prípadov? Konali tak vyšetrovatelia? „Som presvedčený, že existuje skupina, ktorá si vykladá spravodlivosť po svojom. A zneužíva k tomu heslá o boja proti korupcii,“ povedal v relácii Ide o Pravdu poslanec Peter Pčolinský (Sme). Svoje tvrdenia opiera aj o informácie zo správy SIS, ktorá podľa neho „len urobila svoju robotu“.

Na otázku, či sa podozrenia vyšetria, odpovedá optimisticky, a podčiarkuje dôveru voči dozorujúcim prokurátorom. Čo by znamenalo pre koalíciu, ak by padli prvé obvinenia manipulácie vyšetrovaní?

Poslanec Sme rodina reagoval jednoznačne: „Všetkým musí byť jasné, že je to na pád vlády, nie iba ministra vnútra.“ V tejto súvislosti Pčolinský nešetril kritikou niektorých politických špičiek, ktoré prvé informácie z tajnej služby o manipulovaní dostali už v januári, ale nekonali.

Zatknutie svojho brata, bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského, dáva poslanec do súvislosti s trestným oznámením, ktoré šéf tajných sám podal.

„Len poukázal na svinstvo, a chceli ho odstaviť. Rovnako Branislava Zuriana aj Jána Kaľavského,“ vysvetlil.

Ako sa po vzatí brata do kolúznej väzby cíti poslanec Peter Pčolinský v koalícii? Čo si myslí o šéfovi polície a ministrovi vnútra? Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

© Autorské práva vyhradené

111 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pčolinský #Ide o pravdu #Vladimír Pčolinský