OĽANO vyzvalo Sulíka odvolať vedenie MH Manažmentu

Hnutie OĽANO vyzvalo ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby okamžite odvolal celé vedenie štátnej spoločnosti MH Manažment a vymenoval namiesto neho čestných a odborných ľudí, ktorí nebudú podozriví z korupcie a nebudú obhajovať politických nominantov bývalej vlády. Predseda Výboru Národnej rady pre hospodárske záležitosti (NR) SR Peter Kremský (OĽANO) bude zároveň iniciovať poslanecký prieskum v MH Manažmente a zvolá mimoriadne rokovanie výboru, na ktoré chce pozvať Sulíka.

18.06.2021 17:03
debata (10)

„Je načase, aby Richard Sulík prevzal politickú zodpovednosť za svojich nominantov vo všetkých štátnych podnikoch. Kontinuitu so Smerom tu OĽANO naozaj nebude trpieť,“ vyhlásil Kremský.

Hnutie Sme rodina očakáva, že Sulík vyrieši problém bez toho, aby ho k niečomu vyzývali. „Každý minister zodpovedá za svoj rezort sám a keďže sme ako koalícia hlásali zmenu, tak očakávame, že pán minister Sulík sa s týmto problémom vysporiada sám a nebude ho treba k ničomu vyzývať,“ uviedlo pre TASR tlačové oddelenie strany.

Sulík v piatok odvolal z funkcie podpredsedu predstavenstva MH Manažmentu Andreja Holáka, ktorého zadržala vo štvrtok Národná kriminálna agentúra (NAKA). OĽANO však tvrdí, že Sulík sa k Andrejovi H. vyjadril veľmi vyhýbavo. Hnutie víta, že Sulík ho odvolal. „Je však neospravedlniteľné, že ho obhajoval a držal vo funkcii takmer rok, a to napriek našim zisteniam a podozreniam z korupcie,“ doplnil Kremský.

Andreja Holáka zadržali vo štvrtok ráno, stíhaný je ako pomocník pri zločine machinácie vo verejnom obstarávaní z čias, keď bol podpredsedom Úradu pre verejné obstarávanie. OĽANO okrem toho upozornilo, že Holák je bývalý štátny tajomník ministerstva dopravy za ministra Smeru Jána Počiatka, bol podľa hnutia aj šéf služobného úradu za predchádzajúceho ministra dopravy Smeru Ľubomíra Vážneho, pričom bol členom komisie, ktorá rozhodovala o „neslávnom“ mýtnom tendri.

NAKA vo štvrtok uskutočnila akciu Mýtnik II, pričom obvinila šesť osôb z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, korupcie a machinácie pri verejnom obstarávaní i verejnej dražbe. Zadržala dve osoby, Andrej Holák bol vo štvrtok podvečer prepustený zo zadržania.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Richard Sulík #MH Manažment