Slovensko spustilo prihlasovanie na očkovanie prvou jednodávkovou vakcínou

Ministerstvo zdravotníctva spustilo prihlasovanie na očkovanie jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson. Určená je osobám od 18 rokov.

21.06.2021 17:37 , aktualizované: 17:44
Janssen Foto:
Liekovky s jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson.
debata (234)

Plnú zaočkovanosť získa osoba už o 14 dní po aplikácii. Registrácia je tak, ako pri ostatných vakcínach, spustená na webe Národného centra zdravotníckych informácií. Informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

No pre obmedzené množstvo je prihlasovanie možné len počas troch týždňov alebo do spotrebovania aktuálnych zásob. Ďalšie očkovanie bude v budúcnosti závislé od dodávok výrobcu.

Vakcína / Očkovanie / Covid / Koronavírus / Čítajte viac Vakcína od Pfizeru v dôveryhodnosti stále vedie, Sputnik si opäť pohoršil

Očkovať sa vakcínou Janssen bude vo vakcinačných centrách vybraných na základe záujmu, tiež formou výjazdovej očkovacej služby a možnosť výberu tejto vakcíny dostanú aj zamestnávatelia pre svojich zamestnancov. „Jednodávková vakcína Janssen je riešením pre tých, ktorí potrebujú byť plnohodnotne zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 čo najrýchlejšie. Stačí jedna návšteva očkovacieho centra," konštatuje ministerstvo.

Aktuálne sa na Slovensku možno prihlásiť na očkovanie proti COVID-19 na registrované dvojdávkové vakcíny (Pfizer, Moderna), registrovanú jednodávkovú vakcínu Janssen a do 30. júna 2021 aj na neregistrovanú dvojdávkovú vakcínu Sputnik V. Registrovanou dvojdávkovou vakcínou od spoločnosti AstraZeneca sa aktuálne očkujú iba druhé dávky.

polícia, kontroly Čítajte viac Cestovanie sa neobmedzí. Zatiaľ
234 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #Johnson & Johnson #koronavírus