Japonci by to zvládli za víkend. Kremský si pre kolóny pred Bratislavou volá šéfa NDS

Šéf Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Juraj Tlapa by mal predstúpiť pred Výbor Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti. Predseda výboru Peter Kremský (OĽANO) na sociálnej sieti avizoval, že si ho predvolá pre situáciu na diaľnici D2 medzi Stupavou a Bratislavou.

22.06.2021 15:46 , aktualizované: 23.06.2021 06:36
kolóny, bratislava Foto: ,
Kolóny na diaľnici D2 pred Bratislavou. Ilustračné foto.
debata (123)

Doprava na D2 medzi Stupavou a Bratislavou kolabuje. Pre opravu mosta je vedená po druhej strane a zúžená. V zápchach ľudia ráno na ceste do Bratislavy stáli aj dve hodiny.

Kremský poukázal na to, že podobné opravy v Japonsku robia za jednu noc alebo víkend, lebo vedia, že doprava by inak skolabovala. Podotkol, že na Slovensku opravu budú robiť tri mesiace.

„Neurobili si ani tú námahu, aby ju začali robiť až po skončení sa školského roka. Pokojne rannú dopravu do Bratislavy hodia do jedného pruhu. To je zápcha na dve hodiny. Pretože D2 nie je len taký obyčajný vjazd do Bratislavy,“ zdôraznil Kremský s tým, že je to tranzitná diaľnica z Nemecka a Česka smerom na západné Slovensko, ale aj do Maďarska, Rumunska a na Balkán. Kritizoval tiež, že NDS si „neurobila ani tú námahu“, aby na zúženom úseku nastavila variabilnú prevádzku.

„Je to vôbec možné, aby sa štátna spoločnosť nezamyslela nad riešením, ktoré bude optimálne? Okrem toho, že to občanom strpčuje život, začína to robiť veľké problémy aj priemyslu, napríklad dovozu súčiastok do Volkswagenu,“ upozornil predseda hospodárskeho výboru. Rozhodol sa preto situáciu riešiť a predvolať si šéfa diaľničiarov na hospodársky výbor.

opatrenia obmedzenie pohyb koronavírus Veľká noc Čítajte viac Vodičov na vjazde do Bratislavy čaká cez leto skúška nervov

V problematickom úseku sa aj v utorok poobede tvorili zápchy. Zdržanie podľa Stella centra dosiahlo až 90 minút. Vodiči si však počkali aj na obchádzkových trasách, cez Stupavu a okolo Devínskej Novej Vsi minimálne 30 minút.

123 debata chyba
Viac na túto tému: #Národná diaľničná spoločnosť #diaľnica D2 #Peter Kremský