Odborári pochodovali Bratislavou za sociálny štát

Odborový zväz KOVO zorganizoval odborársky protest pre ministerstvom práce v Bratislave so sloganom Zastavme rozvrat sociálneho štátu.

26.06.2021 14:09 , aktualizované: 17:01
debata (150)

VIDEO: Odborári pochodovali proti vláde za záchranu sociálneho štátu.

Video

Podľa odborárov sa pod rúškom obmedzovania slobôd udiali aj zmeny v legislatíve, ktoré postihli tých najslabších. Tieto zmeny rozvracajú základy sociálneho aj právneho štátu a pre pandémiu sa k nim nemohli verejne vyjadriť. Preto tak urobili na stretnutí v sobotu v Bratislave. Prítomní boli aj niektorí politici, Robert Fico a Smer osobne, Peter Pellegrini (hlas) poslal zhromaždeniu zdravicu zo snemu v Nitre.

Protest Odborového zväzu KOVO: Zastavme rozvrat...
Protest Odborového zväzu KOVO: Zastavme rozvrat...
+5Protest Odborového zväzu KOVO: Zastavme rozvrat...

Odborový zväz KOVO na sociálnej sieti uvádza, že predstavitelia vládnych koaličných strán pri kreovaní vlády 5.marca 2020 vyhlásili, že „Naša prípadná vláda nebude rušiť zavedené sociálne opatrenia“. Avšak podľa odborárov je skutočnosť odlišná. Poukázali pritom na zrušenie obedov pre deti zadarmo, 13. dôchodkov, dôchodkového stropu v 64 rokoch, na zrušenie nezdaňovania 13. a 14. platov či zrušené rozširovanie kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa. Ďalej poukázali na zníženie minimálnej mzdy.

VIDEO: Prečo Blaha (Smer) podporil odborárov.

Video

„V nápadoch tejto antisociálnej vlády sú aj ďalšie opatrenia, ktoré budú mať neblahý dopad na zamestnancov a ich rodiny – vysoký dlh štátu, návrhy na zvýšenie DPH, majetkových daní, daňovo-odvodová reforma, ale aj ďalšie obmedzenia, ktoré sa ukrývajú v Sulíkových kilečkách,“ konštatovali na sociálnej sieti.

VIDEO: Odborár: Jediná cesta je nátlak.

Video
150 debata chyba
Viac na túto tému: #Odbory