O hraniciach sa rozhodne v stredu

O tom ako bude vyzerať režim na hraniciach rozhodne v stredu vláda. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) pre Pravdu potvrdil, že koaliční lídri sa v pondelok večer na koaličnej rade dohodli na finálnom uznesení.

29.06.2021 13:37
lengvarský Foto: ,
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.
debata (22)

To najskôr prijal Ústredný krízový štáb, no ako premiér Eduard Heger (OĽaNO) pripomenul, štáb je len poradný orgán a rozhodujúce slovo má aj tak vláda.

„Všetky závery Ústredného krízového štábu boli prijaté a zajtra budú schválené vládou. Návrh prešiel celý,“ dodal Lengvarský s tým, že materiál obsahuje aj možné scenáre opatrení, ktoré sa budú odvíjať od epidemiologickej situácie.

Podľa policajného prezidenta Petra Kovaříka je možné, že režim na hraniciach sa bude odvíjať od epidemiologickej situácie okresu, v ktorom priechod leží. V lepších farbách budú policajti kontrolovať cestovateľov päť hodín denne a v tri v noci, v horších však aj nonstop. A v tom prípade bude otvorená v okrese len polovica hraničných priechodov.

O zavedení nového režimu na hraniciach majú rozhodnúť hygienici. Hlavný hygienik Ján Mikas dodal, že zatiaľ nemajú pripravené parametre, podľa ktorých sa bude automat prepínať.

mikas, lengvarský, mikulec Čítajte viac Potvrdili ďalšie dva prípady delty. Krčméry: Tretia vlna príde v auguste

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #hranice #koronavírus