Pokračuje proces v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje v stredu hlavné pojednávanie so Štefanom Aghom, obžalovaným v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza.

30.06.2021 09:38
zmenky agh Foto: ,
Na snímke obžalovaný Štefan Agh (vpravo) a jeho obhajca František Neszméry diskutujú pred začiatkom pojednávania na ŠTS v Pezinku 30. júna 2021.
debata

Predvolaní sú ako svedkovia podnikateľ Jozef Dufčák, exriaditeľ TV Markíza Vladimír Repčík a ďalší svedkovia. Výpoveď bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) nie je na programe procesu v stredu a ani na hlavnom pojednávaní vytýčenom na budúci utorok 6. júla.

Obžalovaný, ako aj jeho právny zástupca Štefan Neszméry, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta a právni zástupcovia TV Markíza sa na proces v stredu dostavili.

Naposledy 7. júna pred súdom vypovedali bývalí riaditelia televízie Václav Mika, Zuzana Ťapáková a Matthias Settele. Predtým pár dní vypovedal odsúdený Marian Kočner a odsúdený exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko zase vypovedať odmietol.

Pojednávanie so Štefanom Aghom sa začalo minulý rok v závere novembra. Obžalovaný vinu popiera a vyhlasuje, že žiadne zmenky nesfalšoval a ním podpísané zmenky sú pravé. Obžalobu podal prokurátor ÚŠP Šanta v júni minulého roka. Zmenky boli v sume 34,5 milióna eur.

Agh v minulosti figuroval v kauze, v ktorej 12. januára tohto roku Najvyšší súd SR právoplatne odsúdil Ruska a Kočnera na 19-ročné tresty odňatia slobody, ako obvinený. Štefana Agha, označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Kočnera, vylúčili na samostatné konanie. Počas procesu s odsúdenou dvojicou vypovedal ako svedok v júli 2019.

kočner Čítajte aj Kočner vypovedal v procese s Aghom v kauze zmeniek. Rusko odmietol
debata chyba
Viac na túto tému: #kauza zmeniek TV Markíza #štefan ágh #kauza zmenky