Blaha: Matovič sa mi pred poslancami musí ospravedlniť za „mydlenie barana“

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) tvrdí, že minister financií Igor Matovič (OĽANO) sa mu musí na najbližšej schôdzi parlamentu verejne ospravedlniť za minuloročný výrok o „mydlení barana“.

01.07.2021 10:34 , aktualizované: 18:59
Igor Matovič / Ľuboš Blaha / Foto:
Vľavo Ľuboš Blaha a Igor Matovič
debata (167)

VIDEO: Poslanec Blaha a premiér Matovič si vymieňali štipľavé poznámky v parlamente. Padli aj slová o mydlení barana. (24. 9. 2021)

Video

Vyplývať to má z rozsudku Okresného súdu (OS) v Trnave. Rozhodnutie však nie je ešte právoplatné.

„Zažaloval som Matoviča a vyhral som. Súd rozhodol. Matovič sa mi bude musieť na najbližšej schôdzi parlamentu verejne ospravedlniť,“ zdôraznil Blaha na sociálnej sieti.

Hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová TASR potvrdila, že rozhodnutie okresného súdu z 24. mája nie je právoplatné, pričom jeho obsah bližšie nekomentovala.

Blaha na minuloročnej schôdzi parlamentu tvrdil, že existuje podozrenie, že Matovič zneužil svoju manželku pri investovaní do spoločnosti Arca Capital ako „bielu kobylu“. Vtedajší premiér zareagoval, že by na základe obdržaného mailu mohol zas o Blahovi tvrdiť, že podnapitý údajne „mydlil barana“.

„Komentovať politickú situáciu nie je v kompetencii Ministerstva financií. V tejto veci oslovte tlačové oddelenie hnutia OĽANO,“ odpovedal rezort financií. Hnutie OĽANO zatiaľ nereagovalo.

Ľuboš Blaha, parlament Čítajte viac Blaha kontra Matovič. Prvý spomínal bielu kobylu, druhý že Blaha mydlil barana
167 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Ľuboš Blaha