Matovič sa dá zaočkovať Sputnikom

Igor Matovič (OĽaNO) cestou do rokovacej sály v parlamente prezradil, že sa stihol dať zaregistrovať na očkovanie vakcínou Sputnik V.

02.07.2021 11:03
debata (115)
Video

Práve dovoz neregistrovanej očkovacej látky z Ruska ho stál kreslo premiéra. Sputnik V prišiel na Slovensko 1. marca a Matovič ho vítal na košickom letisku spolu s vtedajším ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO).

Krajčí nedokázal pripraviť povolenie na očkovanie neregistrovanou látkou. Koaliční partneri zasa žiadali, aby Sputnik skontroloval Štátny ústave pre kontrolu liečiv. Slovensko neskoro zaplatilo za prvú dodávku, z čoho bol medzinárodný škandál. Ruská strana totiž peniaze Slovensku vrátila a žiadala, aby Slovensko vrátilo očkovaciu látku. Vraj aj preto, lebo ju neskontrolovalo OMCL laboratórium, ktoré patrí do európskej siete.

Výsledok je, že Sputnikom sa začala očkovať až 8. júna, záujem však nebol veľký. Sputnikom sa chce dať zaočkovať len čosi vyše 15-tisíc ľudí.

Zatiaľ jediným politikom, ktorý sa nechal verejne touto látkou zaočkovať je György Gyimesi (OĽaNO).

György Gyimesi Čítajte viac Gyimesi Matovičovi odporúča Sputnik: Ak sme oň bojovali, bola by to bodka

Matovič, ktorý nemal podporné vyjadrenia k iným vakcínam, dlho váhal aj nad samotným očkovaním. Len pred niekoľkými dňami vyhlásil, že ako politik má pri prechode hraníc výnimku. Len teraz a len tak mimochodom priznal, že sa registroval na očkovanie Sputnikom V.

Dosiaľ to bol aj Matovič a jeho hnutie, ktoré opozičným politikom vyčítali, že sa nedali zaočkovať a teda nie sú vzorom pre verejnosť.

© Autorské práva vyhradené

115 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #Igor Matovič #Sputnik V