Polícia odkazuje konšpirátorom, aby ich 'porazilo': Nikdy sme netvrdili, že Covid pas nebude

Policajná stránka, určená "na boj proti hoaxom a podvodom v online priestore" sa bráni, že nikdy nehovorila, že Covid pas nikdy nebude. Dodáva, že to "aj miliónkrát zverejní, nech konšpirátorov porazí".

05.07.2021 10:48
debata (206)

„Nikdy sme totiž netvrdili, že Covid pas nebude existovať. Je to úplne normálny doklad ako Medzinárodný očkovací preukaz, ktorý existuje desaťročia a bez ktorého sa do niektorých krajín sveta nepohnete,“ uvádza polícia na sociálnej sieti a dodáva, že prvé prikázanie dezinformátorov je, že „medzi hoaxom a realitou je pol roka“.

Covid pas je doklad, ktorý hovorí o očkovaní, prekonaní COVID-19 alebo negatívnom teste na koronavírus. Používa sa od 1. júla 2021 v krajinách Európskej únie na uľahčenie cestovania v rámci bloku. Môže byť v elektronickej aj papierovej forme a obsahuje základné údaje o svojom vlastníkovi – meno, dátum narodenia, QR kód a identifikátor potvrdenia.

Slovensko od pondelka sprísnilo kontroly na hraniciach a jedným z dokladov, ktorý ich umožní prejsť bez nutnosti skončiť v kaanténe, je aj Covid pas.

koronavírus, Berg, hranica, kontrola, covid pasy Čítajte viac Hranice budú prísne strážené. Nezaočkovaní skončia v karanténe
206 debata chyba
Viac na túto tému: #hoax #covid pas