Na priechode v Hornom Srní zadržali poslanca Krupu, napadol policajta

Poslanca Národnej rady zadržali po tom, čo v utorok popoludní napadol počas protestu na hraničnom priechode Horné Srnie v trenčianskom okrese policajta.

06.07.2021 19:26 , aktualizované: 19:46
debata (1036)
Video

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Šéf extrémistickej ĽSN S Marian Kotleba na sociálnej sieti uviedol, že zadržaným má byť jeho poslanec Peter Krupa.

Podľa Bárdyovej sa incident stal v utorok krátko po šestnástej. Poslanec mal fyzicky napadnúť policajta.

Policajt utrpel drobné poranenie ruky, poslanca obmedzili na osobnej slobode.

„Polícia má situáciu plne pod kontrolou a je naozaj absolútne nepochopiteľné, keď si niektorí ľudia vybíjajú svoju zlosť na policajtoch, ktorí si plnia svoje povinnosti vyplývajúce z uznesenia vlády," reagoval policajný prezident Peter Kovařík.

VIDEO: Mikulec k poslancovi Krupovi: Policajti vyriešili situáciu podľa predpisov.
Video

„Žiadame verejnosť, aby rešpektovala pokyny policajtov a nevyvolávala zbytočné roztržky. Tie nakoniec brzdia všetkých, ktorí chcú bez problémov prejsť cez hranice. Disciplinovanosť celý prejazd urýchli,“ dodal Kovařík.

Polícia už v pondelok avizovala, že niektoré menšie hraničné priechody uzavrie. Dôvodom je potreba prísnejších a intenzívnejších kontrol pri vstupe na Slovensko.

Aby policajti spolu s vojakmi stihli kontrolovať prichádzajúcich, otvorené zostávajú najmä väčšie priechody. Dokonca sa uvažuje, že pre ľudí, ktorí sú považovaní za plne zaočkovaných, bude vyhradený pruh.

Kontroly na hraniciach sa nepáčia tak našim susedom, ktorí žijú v prihraničných oblastiach, tak ani Slovákom. Dôvodom kontrol je hrozba, že na Slovensku sa rýchlo rozšíri delta variant koronavírusu.

© Autorské práva vyhradené

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Krupa