Mikulec: Budeme sa snažiť sprejazdniť čo najviac malých hraničných priechodov

Po schválení posilnenia personálnych kapacít príslušníkov, ktorí pomôžu s kontrolami na hraniciach, by chcela polícia postupne otvárať malé hraničné priechody, ktoré sú momentálne uzavreté. Uistil o tom minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO).

07.07.2021 13:09
debata (24)

"Máme 33 malých hraničných priechodov, ktoré boli uzavreté, budeme sa snažiť postupne čo najviac z nich sprejazdniť,“ povedal po rokovaní vlády. Potvrdil, že sa takisto na vybraných hraničných priechodoch, kde to situácia dovoľuje, uvažuje o vytvorení špeciálneho pruhu pre zaočkovaných. Minister takisto naznačil, že ak dôjde v okolitých krajinách k zhoršeniu pandemickej situácie, sprísni sa aj režim na hraniciach. Poukázal pritom na rastúce reprodukčné číslo v Českej republike.

Vláda v stredu schválila vyčlenenie do 500 ozbrojených príslušníkov Finančnej správy (FS) SR a do 200 príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) denne do konca roka 2021 na zabezpečenie kontroly na hraniciach. „Podľa potreby a aktuálneho vývoja situácie budú nasadzovaní do hliadok spoločne s príslušníkmi polície na bývalých hraničných priechodoch na vnútornej schengenskej hranici s Maďarskom, Rakúskou republikou, Českou republikou a Poľskou republikou, ako aj na zabezpečovanie verejného poriadku a v súvislosti s opatreniami v boji proti novému koronavírusu na celom území Slovenskej republiky,“ vysvetlil rezort vnútra.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19 #pandemické opatrenia