Kajúcnik Makó exkluzívne pre Pravdu: Buď sa psychicky zrútite, alebo bojujete

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje proces s bývalým šéfom Špeciálnej prokuratúry Dušanom Kováčikom. „Ak sa výpovede svedkov potvrdia, je to katastrofa,“ myslí si komentátor Michal Horský.

09.07.2021 06:00
debata (324)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku začal pojednávanie s bývalým šéfom Špeciálnej prokuratúry Dušanom Kováčikom. Doterajšie výpovede svedčia v prospech obžaloby, obhajoba spochybňuje svedkov. Vo štvrtok takmer celý deň vypovedal kajúcnik Ľudovít Makó, ktorý podrobne popísal nezákonné konanie seba ako aj Dušana Kováčika.

„Vystupoval veľmi presvedčivo, aj keď sa ho obhajcovia Kováčika snažili spochybniť,“ komentoval situáciu na pojednávaní pre mimoriadny podcast Počúvajte pravdu redaktor Dominik Hutko.

Podľa neho má prokurátor dostatok dôkazov na nelegálnu činnosť Kováčika aj bez výpovedí tzv. kajúcnikov. Ako môže proces s Kováčikom ovplyvniť politickú scénu na Slovensku?

"Ak bude rozsudok so zrozumiteľným odôvodnením, ľudia možno uveria v snahu očistiť štát a dôvera v politiku sa začne zvyšovať,“ myslí si komentátor denníka Pravda Michal Horský.

Čo sa stane s opozíciou, ktorá hovorí o politických procesoch? Prečo Kováčik na súde mlčí, a len si zapisuje a kladie otázky? Nalaďte si podcast Počúvajte pravdu, dozviete sa viac.

VIDEO: Kajúcnik Makó: Odhalil som celý systém, prekračovalo to už mieru.

Video
324 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast