Na hraničnom priechode Čunovo - Rajka sa tvoria kolóny. Zablokovali ho protestujúci

Na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka sa tvoria rozsiahle kolóny. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová. Polícia z tohto dôvodu odporúča použiť na prechod hranicami iné hraničné priechody.

09.07.2021 09:38
debata (33)

Všetky bývalé hraničné priechody tretej kategórie sú od piatkového rána otvorené, polícia na nich spolu s armádou, príslušníkmi Finančnej správy (FS) SR a Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) naďalej vykonáva kontroly plnenia karanténnych povinností osôb pri vstupe na územie Slovenska.

V skupine na sociálnej sieti Slováci v Rajke a okolí miestni informujú o tom, že na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka je protest a priechod je zablokovaný. K blokovaniu priechodu došlo aj v pondelok večer.

Slováci žijúci v Rajke chcú protestmi vyjadriť svoj nesúhlas s novými podmienkami vstupu do SR, ktoré platia pre pandémiu a delta variant koronavírusu. „Výrazne znevýhodňujú ľudí z prihraničných regiónov, a to napriek tomu, že bývajú na území, v ktorom nie je horšia epidemiologická situácia ako na Slovensku,“ vyhlásili miestni obyvatelia na sociálnej sieti. Diskusia s kompetentnými orgánmi SR podľa nich nateraz nepriniesla žiadne riešenie.

Bárdyová TASR potvrdila, že polícia situáciu na hraničných priechodoch monitoruje. „Na ostatných hraničných priechodoch je situácia pokojná a policajti cestujúcich priebežne vybavujú bez väčšieho zdržania,“ dodala.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #hranica #hraničný priechod #kolóny #hraničný priechod Čunovo